Benodigdheden:
1 Kipfilet
300 milliliter Passata
3 middelgrote Champignons
3 Schijfjes Ui
1/4 Rode Paprika
1/2 Yesil Biber
1 Vleestomaat
4 plakje Feta van 0,5 centimeter dikte
Wat Basilicum naar smaak
Arachide Olie
Zwarte Peper naar smaak
Zeezout naar smaak
Voorbereiding:
Dep de Kipfilet droog en bestrooi deze met de Zwarte Peper en het Zeezout
Maak de Champignons en de Yesil Biber schoon en snijd in plakjes
Was de Rode Paprika en de Vleestomaat, snijd deze in blokjes
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 190 Graden directe hitte en zet alvast een Skillet er op om op te warmen
Leg de Kipfilet op het rooster en bak het tot een kerntemperatuur van 67 Graden
Haal hem hierna van het rooster en snijd 4 inkepingen overdwars in de Kipfilet, leg hem daarna onder Aluminiumfolie
Doe de Arachide Olie in de Skillet en bak de Champignon, Ui en Yesil Biber even aan
Voeg hierna de Vleestomaat toe en meng het geheel goed door tot de Vleestomaat lekker warm is
Nu doe je de Passata in de Skillet en laat even lekker bakken tot het goed gaat bubbelen
Zet nu onder de Skillet een Platesetter zodat het niet te hard gaat bakken
Bestrooi de Saus met wat Basilicum naar smaak
Nu doe je de plakjes Feta in de inkepingen van de Kipfilet en leg je de Kipfilet in de Skillet
Als de Feta is gesmolten haal je de Skillet van het vuur en serveer je het op een mooi bord
Suggestie:
Lekker met Bloemkool die je door de Tomatensaus kan doen en Aardappel balletjes!
Eet Smakelijk!