Ga naar de inhoud

Kip Fajita Spies

Een pittige Kip spies met Fajita Marinade en Ananas om de scherpte wat te verminderen, echt zomeravond voer!

Benodigdheden:
2 dosis Fajita Marinade (zie hier)
1 kilo Kipfilet
2 Uien
2 grote Paprika’s Rood en Geel (anders 4 kleintjes)
1 Ananas

Voorbereiding:
Snijd de Kipfilet in blokken van ongeveer 2 a 3 centimeter
Doe het hierna in de Fajita Marinade en schep het goed door
Vacumeer de Kipfilet met de Fajita Marinade in een zak (je kan ook een Zip-Lock zak gebruiken
Leg het hierna minimaal 4 uur in de Koelkast
Pel de Uien en snijd in kwarten zodat je ze kan pellen
Was de Paprika’s en snijd deze in Blokjes zodat ze op een Spies passen
Maak de Ananas schoon en snijd in blokken
Haal nu de Kipfilet uit de Koelkast en maak de Spiesen met om en om de Kipfilet, Ui, Paprika en Ananas

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 170 Graden directe hitte
Leg de Spiesen op het Gietijzeren rooster en draai regelmatig om
Als de Kipfilet een kerntemperatuur heeft van 72 Graden dan haal je de Spiesen van het Rooster en serveer je deze op een schaal

Suggestie:
Eet hier lekker Frietjes en een frisse Salade bij

Buen Provecho!