Ga naar de inhoud

Kerrie Pompoen soep

Voor een groot deel Vegetarisch Soepje met een heerlijke Kerrie die door je hele huis geurt. Lekker met een stuk Turks Brood!

Benodigdheden:
1 Flespompoen ongeveer 600 gram
2 teentjes Knoflook
2 centimeter Gember
1 Ui
2 theelepels Kerriepoeder
Roomboter om in te bakken
700 milliliter Groente Bouillon
125 milliliter Slagroom
1 Rode Peper
Wat Bieslook
Wat Peterselie
Zwarte Peper
Zeezout
Nootmuskaat naar smaak

Voorbereiding:
Pel en snipper de Ui
Pel en hak de Knoflook fijn
Schil de Gember en hak het fijn
Snijd de Flespompoen in vieren en schil ze
Snijd de geschilde Flespompoen in wat grote stukken ongeveer 2 x 2 centimeter

Bereiding:
Smelt de Roomboter (ongeveer 2 eetlepels) in de pan
Bak de Ui, Gember en Knoflook aan voor ongeveer 5 minuten
Strooi nu de Kerriepoeder in de Pan, roer goed door en laat het 2 minuten mee bakken (als er te weinig vocht in de pan zit kan je dit snel aanvullen met wat Olijfolie)
Doe nu de grove stukken Flespompoen in de Pan en laat deze ook omroerend meebakken
Na 3 of 4 minuten doe je de Groente Bouillon erbij en doe je de deksel op de Pan
Laat het zo ongeveer 20 minuten koken op een wat lager vuurtje en zorg dat de Flespompoen zacht is
Na 20 minuten voeg je de Slagroom toe en laat het nog een minuut of 2 pruttelen
Laat nu de Soep even afkoelen en pureer de Soep in een Blender zodat hij helemaal glad is
Serveer de Soep met wat Rode Peper, Peterselie en Bieslook naar smaak

Suggestie:
Lekker met een stukje Turks Brood!

Eet Smakelijk!