Benodigdheden:
1 Schouderkarbonade a 200 gram
2 eetlepels Sambal Oelek
1 Gele Paprika
5 Champignons
1 Vleestomaat
Feta Kaas voor de vulling
2 handjes Spinazie
Ingelegde Jalapeno Pepers
Italiaans Gekruide Krieltjes (zie hier)
Belgische Mayonaise
wat Olijfolie om in te bakken
Voorbereiding:
Maak de Champignons schoon en hol 4 Champignons uit, de 5e snijd je in blokjes
Was de Paprika en snijd een zijkant er vanaf zodat deze goed blijft liggen op een Barbeque
Snijd de rest van de Paprika in blokjes
Was de Tomaat, snijd de top er af en haal het vruchtvlees er uit
Was de Spinazie en sla het droog
Doe wat Olijfolie in een Koekenpan en bak hierin de blokjes Paprika, Champignon en Spinazie
Laat dit wat afkoelen en vul daarna de uitgeholde Chamignons, Tomaat en Paprika met dit mengsel
Snijd wat Feta Kaas en leg dit op de gevulde Champignons, Tomaat en Paprika, top het af met een Ingelegde Jalapeno
Laat de Schouderkarbonade op temperatuur komen en smeer hem dan rijkelijk in met de Sambal Oelek
Bereiding:
Steek de Nopoleon Barbeque aan tot 200 a 220 Graden met directe en indirecte hitte
Leg de Champignons, Tomaat en Paprika op de directe hitte zone en laat deze kleuren
Als ze goed gekleurd zijn dan verplaats je ze naar de indirecte zone
Steek de Sizzle Zone aan op vol vermogen, wacht 5 minuten en rooster dan de Schouderkarbonade aan beide zijden mooi bruin
Verplaats het hierna naar de directe zone op de Barbeque en gaar het tot 72 Graden kerntemperatuur
Haal alles van de Barbeque en schik het op een mooi bord en doe er wat Belgische Mayonaise bij
Eet Smakelijk!