Ga naar de inhoud

Kalkoen met Tomaat en Crème Fraîche

Een lekker combinatie gerecht met Kalkoen en Krieltjes aangevuld met Cherry tomaatjes en Crème Fraîche. Staat in No-Time op tafel

Benodigdheden:
300 gram Kalkoenfilet
1 Ui
3 eetlepels Boter
150 gram Cherry Tomaatjes
50 gram Crème Fraîche
150 gram Aardappels, ik gebruik krieltjes
Peterselie
Zeezout
Zwarte Peper

Voorbereiding:
Was en kook de aardappels in water met wat zout, giet ze af en snijd in wat dikkere plakjes, gebruik je Krieltjes dan laat je ze natuurlijk heel
Snijd de Kalkoenfilet in blokjes
Pel en snipper de Ui
Was de Cherry Tomaatjes schoon en leg ze opzij
Roer de Crème Fraîche glad en voeg hier de Peterselie aan toe, zet het dan ook even opzij

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden directe hitte en plaats alvast een Skillet zodat deze opwarmt
Doe twee eetlepels Boter in de Skillet en bak de Kalkoenfilet blokjes rondom bruin
Bestrooi de Kalkoenfilet blokjes ook even met wat Zwarte Peper en Zeezout
Haal het hierna uit de Pan en doe nog een eetlepel Boter in de Skillet
Bak de Aardappel schijfjes ongeveer 10 minuten en bak de Gesnipperde Ui even kort mee
Nu doe je de Cherry Tomaatjes en de Kalkoenfilet blokjes bij de Aardappels en bak je het nog even kort mee
Breng het geheel nog even op smaak met wat Zeezout en Zwarte Peper
Garneer alles op een bord en voeg dan de Crème Fraîche met Peterselie toe

Eet Smakelijk!