Benodigdheden:
2 Hondstong Filet à 90 gram
125 gram Champignons
1/2 Prei
1 kleine Rode Ui
2 teentjes Knoflook
100 gram Spekblokjes (of een ander soort Spek)
60 gram Roomboter
100 milliliter Kookroom
Zeezout naar smaak (let op want Spekblokjes zijn ook zout)
Zwarte Peper naar smaak
Voorbereiding:
Als je plakjes Spek hebt dan snijd je deze wat klein
Pel de Knoflook en de Ui
Hak de Knoflook fijn
Snijd de Ui en Prei in ringen
Maak de Champignons schoon en snijd in plakken
Bereiding:
Zet een Skillet op het vuur en bak de Hondstong Filet rondom wat bruin
Haal ze hierna ui de Skillet en dek het af met Aluminium folie
Nu doe je het Spek in de Skillet en bak deze even aan
Voeg de Knoflook toe en schep even om en daarna de Ui en Prei in de Skillet
Nu doe je de Roomboter in de Pan en als het heet is doe je de Champignons erbij
Schep alles goed door en laat de Champignons kleuren
Vervolgens doe je de Kookroom in de Skillet en schep het wederom goed door Is de Saus te dik voeg dan nog wat meer toe
Als laatste stap een snufje Zeezout en Zwarte Peper naar smaak en schep weer goed om
Voeg nu de Hondstong Filet toe, schep ff door en laat het nog even warm worden
Suggestie:
Het Champignons Prei Spek mengsel is een lekker bijgerecht dat overal bij past
Eet Smakelijk!