Benodigdheden:
600 a 800 gram Kalfswangen
50 gram Bloem
400 milliliter Rode Wijn
200 milliliter Kalfsfond
3 Sjalotten
3 teentjes Knoflook
1 Winterpeen
1 eetlepel Balsamico Azijn
paar takjes Tijm
Roomboter
Zwarte Peper en Zeezout naar smaak
Voorbereiding:
Dep de Kalfswangen droog en bestrooi ze met Zwarte Peper en Zeezout, haal ze hierna door de Bloem
Maak de Winterpeen schoon en snijd in kleine blokjes
Snipper de 3 Sjalotten en hak de Knoflook zeer fijn
Bereiding:
Smelt een flinke klont Roomboter in een pan en braad de Kalfswangen op middel hoog vuur rondom Bruin
Haal ze hierna uit de pan en zet apart
Fruit nu in hetzelfde vet de Sjalotten, Winterpeen en Knoflook enkele minuten, indien nodig doe je er nog wat extra Roomboter bij
Blus het geheel daarna af met de Rode Wijn en de Kalfsfond en breng het weer tegen de kook
Leg nu de Kalfswangen weer in de pan, voeg de verse Tijm toe en laat het ongeveer 3 uur rustig sudderen met de deksel op de pan
Keer af en toe de Kalfswangen even om
Als de Kalfswangen zacht genoeg zijn haal je ze uit de pan en leg je ze onder wat Aluminiumfolie
Het achtergebleven vocht haal je door een zeef zodat je een gladde Saus krijgt en doe dit weer in de pan
Breng dit weer aan de kook en voeg dan 1 eetlepel Basamico Azijn toe
Laat het geheel inkoken tot een dikkere Saus
Proef de Saus en breng het op smaak met de Zwarte Peper en het Zeezout
Eventueel kan je ook wat Maizena mengen water en dit door de Saus mengen
Eet Smakelijk!