Ga naar de inhoud

Gerookte Zalm van de Plancha

Een gerookt stuk Zalmfilet aangevuld met diverse Groenten, Kookroom en Fettuccine

Benodigdheden:
400 gram Zalm Filet zonder huid
40 gram Zeezout
40 gram Bruine Basterdsuiker
Cederhouten plankje
Fettuccine (zie hier het recept als je het zelf maakt)
150 gram Champignons
1 Rode Ui
3/4 Prei
1/2 Courgette
2 Groene Pepers
2 middelgrote Paprika’s
1/3 Chinese Kool
Kookroom
Olijfolie

Voorbereiding:
Meng het Zeezout en de Bruine Basterdsuiker door elkaar
Doe wat van het mengsel in een schaal, leg de Zalm Filet er op en strooi de rest van het mengsel op de Zalm Filet
Zet de Zalm Filet afgedekt voor 3 uur in de koelkast zodat het vocht er uit kan trekken.
Haal hierna de Zalm Filet uit de schaal en spoel hem goed af met koud water en dep hem droog
Laat het hierna nog even een uurtje in de koelkast onafgedekt uitdrogen
Maak de Champignons schoon, was de Prei, Pepers, Chinese Kool, Paprika en de Courgette
Snijd de Prei, Courgette en Chinese Kool in ringen en de Paprika in blokjes
Snijd de Champignons in plakjes en de Ui in grove halve ringen

Bereiding:
Steek de BBQ aan tot 90 Graden directe hitte
Plaats de roosters en leg de zalmfilet op het plankje, laat het garen tot een kern van 54 graden
Haal de Zalmfilet van de Barbeque en stook hem op tot 180
Graden en plaats alvast de Plancha zodat deze warm kan worden
Doe nu voldoende Olijfolie op de Plancha en bak de Ui en Knoflook lichtjes aan
Voeg nu de overige Groenten toe en schep het regelmatig om totdat ze mooi kleuren maar niet sompig wordt, voeg dan de Tomaten toe
Blus dan het geheel af met ruim voldoende Kookroom en schep het geheel goed om
Maak van de gerookte Zalmfilet wat grove stukken en voeg het toe aan de Plancha met de Groenten
Schep het regelmatig nog even door tot de Zalmfilet ook weer warm is.