Ga naar de inhoud

Fettuccine Pasta Deeg

Pasta deeg is een mooi soepel deeg dat je kan gebruiken voor alle soorten Pasta. Ook kan je er Ravioli en kleine Calzone Pizza’s mee maken

Benodigdheden:
400 gram Bloem Farina Tipo 00
1 theelepel Zout
4 Eieren
2 Eidooiers
2 theelepels Olijfolie

Bereiding:
Doe het Bloem in de Keukenmachine
Voeg de 4 Eieren toe
Voeg de 2 Eidooiers toe en het Zout
Laat het op matige snelheid draaien totdat het een grove structuur heeft
Na 1 1/2 minuut doe je er 1 theelepel Olijfolie bij
Haal het uit de Keukenmachine en kneed het deeg verder met de hand en voeg de tweede theelepel Olijfolie toe
Keed dit door tot het mooi soepel is
Maak er een mooie bal van en dek het voor 1 uur af in plasticfolie
Als het deeg een uurtje afgedekt heeft gestaan dan snijd je het in blokken en duw je het met je vingers uit tot een redelijke dikte
Hierna bestrooi je het met wat bloem en haal je het door de Pasta Machine heen tot je de juiste dikte hebt
Hierna laat je de Fettuccine drogen op een droogrek
Ik heb zo Fettuccine gemaakt en de Pasta Machine uiteindelijk op standje 5 gebruikt