Benodigdheden:
400 a 500 gram Kippendijen filet
50 gram Roomboter
75 milliliter Witte Wijn
1 teentje Knoflook
1 gram gedroogde Peterselie
1 gram gedroogde Tijm
2 Laurierblaadjes
250 milliliter Kookroom
2 Eidooiers
1/2 Citroen
Zeezout
Zwarte Peper
Voorbereiding:
Bestrooi de Kippendij Filet met Zeezout
Pel en snijd de Knoflook in grove stukjes
Pers de halve Citroen uit
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 120 graden indirecte hitte en zet de Dutch Oven alvast in de Kamado
Smelt de Roomboter in de Dutch Oven
Leg nu de Kippendij Filet in de Dutch Oven en stoof het zonder het te laten verkleuren voor ongeveer 15 minuten, de deksel laat je natuurlijk op de Dutch Oven zitten
Blus daarna de Kippendij Filet af met de Witte Wijn, Knoflook, Peterselie, Tijm en het Laurierblaadje en laat het geheel tussen de 20 en 30 minuten garen (afhankelijk van hoe dik de Kippendij Filet is)
Hierna haal je de Kippendij Filet uit de Dutch Oven en meng je de Kookroom met de Eidooiers
Haal de Dutch Oven van de Barbeque zodat het geheel niet meer kookt
Dan voeg je al kloppend de Kookroom mengsel toe aan het braadvocht tot je de saus dikker ziet worden
Breng het geheel op smaak met Zeezout, Zwarte Peper en het Citroensap, dit geheel naar smaak
Eventueel kan je nog een eetlepel Roomboter toevoegen
Suggestie:
Lekker met Krieltjes uit de Frituur en een Zoet-Zure Courgette!
Bon appétit