Ga naar de inhoud

Courgette Involtini

Een lekker Italiaans gerecht met Courgette en Rundergehakt in een typisch Italiaanse Tomatensaus

Benodigdheden:
1 Courgette
50 gram Geraspte Kaas

voor het Rundergehakt:
125 gram Rundergehakt
1 teentje Knoflook
wat Oregano naar smaak
35 gram Olijven
1 Eidooier
1 eetlepel Paneermeel
Zwarte Peper naar smaak
Zeezout naar smaak

voor de Saus:
1/2 Ui
1 tak Bleekselderij
2/3 Wortel
1 teentje Knoflook
25 milliliter Olijfolie
1 blik Gepelde Tomaten

Voorbereiding:
Pel de Ui en snipper deze fijn, snijd de Bleekselderij en Wortel in kleine stukjes en zet apart
Pel de Knoflook en hak deze fijn
Meng het Rundergehakt met de Knoflook, Oregano, Olijven, Eidooier, Paneermeel en flink wat Zwarte Peper en Zeezout en zet apart
Snijd de Courgette met een Mandoline in de lengterichting in dunne plakken, je moet ze kunnen buigen zonder dat ze breken
Leg 4 plakken Courgette kruiselings op elkaar en leg dan in het midden het Rundergehakt mengsel
Vouw de zijden van de Courgette plakken om het Rundergehakt heen

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met indirecte hitte tot 180 a 190 graden
Doe wat Olijfolie in een Skillet en doe de Ui, Bleekselderij en Wortel hier in en laat het rustig gaar worden
Op het laatste moment voeg je de Knoflook toe en bak het nog even mee
Nu voeg je de Gepelde Tomaten toe in de Skillet en laat het even rustig inkoken voor ongeveer 15 a 20 minuten
Roer de Saus wel regelmatig even door!
Als de Saus te dik wordt dan kan je wat Water of Passata toevoegen
Dan wordt het tijd om de Courgette pakketjes aan de Saus toe te voegen
Laat het geheel even rustig op temperatuur komen en meet eventueel de kerntemperatuur van het Rundergehakt
Strooi als laatste de Geraspte Kaas er overheen
Laat alles garen totdat het Rundergehakt gaar is en de Geraspte Kaas is gesmolten

Suggestie:
Ik had nog wat Rundergehakt over en heb daar lekker balletjes van gedraaid en meegebakken
Ook nog wat Broccoli van de vorige dag toegevoegd, was zonde om dit weg te doen!

Eet Smakelijk!