Ga naar de inhoud

Citroensaus van Crème Fraîche

Een lekker frisse saus op basis van Crème Fraîche in combinatie met Citroen. Heelijk bij een stukje Varkenshaas of een mix van diverse Groenten

Benodigdheden:
1 Citroen
1 kleine Ui of een halve grote
150 a 200 milliliter Crème Fraîche
Olijfolie
Zwarte Peper
Zeezout

Voorbereiding:
Was de Citroen en rasp de helft van de schil
Snijd hem doormidden en pers 1 deel uit, snijd het andere deel in partjes
Pel en snipper de Ui zeer fijn

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden en plaats een Skillet of Dutch Oven om gelijk op te warmen
Doe wat Olijfolie in de Skillet of D-O
Bak de Ui zacht en glazig
Voeg hierna de Crème Fraîche toe samen met de Citroen Rasp en Sap
Roer alles goed door en laat even indikken tot de gewenste dikte van de saus
Maak het af met wat Zwarte Peper en Zeezout naar smaak

Suggestie:
Deze saus smaakt voortreffelijk met een Varkenshaasje, zie hier het recept

Eet Smakelijk!