Ga naar de inhoud

Varkenshaas in Crème Fraîche saus

Een licht gebakken Varkenshaas met gegaarde groenten in een romige Citroensaus met Champignons

Benodigdheden:
1 Citroen
100 gram Kastanje Champignons
wat Bloemkoolroosjes
1/4 Courgette
1 Yesil Biber
1/3 Groene Paprika
250 a 300 gram Varkenshaas
1/2 Ui
1/2 liter Runder Bouillon
100 milliliter Crème Fraîche
Boter om in te bakken
Zwarte Peper
Zeezout

Voorbereiding:
Maak de Runder Bouillon met een blokje van Maggi
Maak de Kastanje Champignons schoon met een borsteltje
Pel en snipper de Ui
Was de Paprika en Courgette en snijd in blokjes|
Spoel de Bloemkoolroosjes af
Was de Yesil Biber en snijd deze in ringetjes
Snijd de Varkenshaas in stukken van ongeveer 3 centimeter dikte
Rasp de helft van de Citroen en pers deze helft uit
Snijd de andere helft van de Citroen in partjes als garnering

Bereiding:
Doe de Runder Bouillon in een steelpan en breng het aan de kook
Voeg dan de Bloemkoolroosjes, Courgette, Yesil Biber en Groene Paprika toe en laat het 10 minuten rustig borrelen
Giet het hierna af en laat het afkoelen
Steek de Barbeque aan tot 180 a 200 graden en warm alvast de Skillet op
Doe wat Boter in de Skillet en bak de Varkenshaas ongeveer 3 minuten per kant, de laatste 2 minuten bak je de gesnipperde Ui ook even mee
Haal de Varkenshaas uit de pan en dek ze even af
Nu bak je de Kastanje Champignons even lichtbruin in het bakvet
Voeg de Citroen Rasp, Sap en Crème Fraîche toe en breng op smaak met de Zwarte Peper en Zeezout
Hierna leg je de Varkenshaas terug in de Skillet samen met het voorgekookte Groente garnituur
Laat dit even 10 minuten rustig warm worden en haal daarna de Skillet van het vuur
Dresseer alles netjes op een bord en garneer het met de partjes Citroen

Eet Smakelijk!