Ga naar de inhoud

Bavette Stroganoff

Een heerlijke Stroganoff van Bavette en staat in een mum van tijd op tafel. Altijd te weinig....

Benodigdheden:
Bavette van ongeveer 450 gram
2 theelepels Gerookt Paprikapoeder
1,5 eetlepel Roomboter
Olijfolie
1 grote Ui
2 Paprika’s (rood, groen of geel)
250 gram Paddenstoelen
3 teentjes Knoflook
1 blikje Tomatenblokjes
300 milliliter Kookroom
3 theelepels Sambal Oelek (meer of minder naar smaak)
250 gram Penne (of een andere pastasoort)
Zwarte Peper
Zeezout

Voorbereiding:
Dep de Bavette droog en bestrooi hem met 1 theelepel gerookt Paprikapoeder
Pel de Ui en snijd hem in halve ringen
Hak de teentjes Knoflook fijn

Bereiding:
Zet een koekenpan op het vuur en doe hier wat olijfolie en 1 eetlepel Roomboter in
Fruit hierin op matig vuur de Ui en Paprika tot ze wat zacht zijn
Zet nu het vuur wat hoger en voeg de Paddenstoelen toe
Als ze beginnen te kleuren voeg je nu 1 theelepel Paprikapoeder en de Knoflook mee te bakken en roer goed om
Doe nu de Tomatenblokjes in de pan en bak even kort mee
Voeg nu de Kookroom toe en laat het even doorkoken zodat de saus wat dikker wordt
Voor de extra kleur voeg je nogmaals 1 theelepel Paprikapoeder toe
Sambal kan je nu naar smaak toevoegen
Verwarm een Koekenpan met wat olijfolie en bak de Bavette aan beide kanten bruin
Voor Medium Rare is dat 7 tot 10 minuten
Haal de Bavette uit de pan en laat hem onder aluminiumfolie even rusten voordat je hem in plakken snijd
Terwijl je wacht kan je de Penne koken volgens aanwijzing op de verpakking
Als deze beetgaar is kan je de Penne toevoegen aan de Stroganoff saus en meng je het goed door
Verdeel de Pasta over de borden en leg de plakjes Bavette hier op

Suggestie:
Maak het af met wat Peterselie voor garnering

Eet Smakelijk!