Benodigdheden:
voor de Tomatensaus:
1/2 Rode Ui
2 teentjes Knoflook
1 eetlepel Olijfolie
200 gram Gepelde Tomaten
1.5 takjes Basilicum
1/2 theelepel Suiker
Zeezout en Zwarte Peper naar smaak
voor de Aubergine Balletjes:
1 Aubergine
1 takje Peterselie
25 gram Bloem
35 gram Paneermeel
25 gram Parmezaanse Kaas
1/2 theelepel Cayenne Peper
1 Ei
2 eetlepels Olijfolie
Voorbereiding:
Verwarm de Oven voor op 200 Graden Celsius
Was de Aubergine, maak hem droog en snijd in kwarten
Leg de Aubergine met de schil naar beneden op een bakplaat met Bakpapier en bestrooi met wat Zeezout
Bak de Aubergine gaar en droog voor ongeveer 40 minuten
Ondertussen pel je de Knoflook en hak deze fijn
Pel en snipper de Ui
Bereiding:
Trek van de Aubergine de schil van het vruchtvlees en hak het grof
Doe de Olijfolie in een pan en fruit de Ui en de Knoflook voor ongeveer 2 minuten
Voeg de Gepelde Tomaten toe en plet ze met een Spatel en doe dan de Suiker en Basilicum erbij en breng aan de kook
Laat dit op laag vuur 20 minuten zachtjes koken en breng daarna op smaak met Zeezout en Zwarte Peper
Rasp nu de Parmezaanse Kaas boven een kom, hak de Peterselie en Munt fijn en voeg dit toe
Neem de Bloem, het Paneermeel, Cayenne Peper en Ei, meng het goed door en breng het weer op smaak met Zeezout en Zwarte Peper
Voeg nu het Aubergine vruchtvlees toe en kneed het goed door, als het te nat blijft voeg je nog wat Paneermeel toe
Draai hier mooie kleine balletjes van
Kook ondertussen de Penne of Rigatoni beetgaar
Verhit de Olijfolie in een Bakpan enbak de Aubergine Balletjes in ongeveer 3 minuten rondom bruin
Beleg de borden met een bergje Rigatoni of Penne en schep de Tomatensaus in het midden
Daarop leg je de Aubergine Balletjes en wat gescheurde stukjes Mozzarella en garneer je het met wat Basilicum
Eet Smakelijk!