Benodigdheden:
2 Zalmfilets van 180 a 200 gram zonder huid
1/2 Ui
1/3 Prei
4 plakjes Courgette
1 Citroen
Olijfolie
Peterselie naar smaak
Zeezout naar smaak
Zwarte Peper naar smaak
Spinazie Roomsaus (zie hier)
Voorbereiding:
Pel de Ui en snijd deze in ringen
Was de Prei en snijd deze in ringen
Was de Citroen, dep hem droog en snijd in plakken
Leg 2 stukken aluminiumfolie op het aanrecht
Smeer het in met een beetje Olijfolie
Leg hierop de Courgette plakjes, Ui en Prei ringen
Plaats hierop de Zalmfilet en bestrooi het rijkelijk met het Zeezout en de Zwarte Peper
Bestrooi het hierna met wat Peterselie en leg er 2 schijfjes Citroen op
Vouw nu de Aluminiumfolie losjes dicht
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 170 graden
Als hij op temperatuur is dan leg je de Zalm pakketjes er op en gaar ze tot ongeveer 46 graden
Begin na een minuut of 10 met het meten van de Zalmfilets zodat ze niet te gaar worden
Verwarm de Spinazie Roomsaus in een Skillet
Als de Spinazie Roomsaus goed warm is dan kan je alles netjes op een bord garneren
Eet Smakelijk!