Ga naar de inhoud

Zalm met Fettuccine Spinazie

Een gerookte Zalmfilet met Pasta en diverse groenten afgemaakt met Kookroom. Je kan er niet genoeg van krijgen!

Benodigdheden:
2 Zalmfilets a 180 gram
50 gram Bruine Basterdsuiker
50 gram Zeezout
2 Banaan Sjalotten
1/2 Prei
200 gram Champignons
1 Yesil Biber
1 Rode Puntpaprika
2 handen verse Spinazie
400 milliliter Debic Culinaire Kookroom
300 gram Fettuccine
Olijfolie

Voorbereiding:
Meng in een schaal het Zeezout en de Basterdsuiker
Leg de Zalmfilets er op en strooi ook het mengels op de Zalmfilet
Zet voor minimaal 3 uur in de Koelkast
Pel en snijd de Sjalotten in de lengte doormidden en dan in reepjes
Was de Prei, Yesil Biber, Puntpaprika en Spinazie, laat de Spinazie goed uitlekken
Snijd de Puntpaprika en de Yesil Biber in dunne ringen
Maak de Champignons schoon en snijd de grotere exemplaren in kwarten, laat de kleintjes heel
Haal de Zalmfilets uit de Koelkast, spoel ze af met koud water en dep ze droog
Leg ze nu nog ongeveer een uur droog in de Koelkast
Kook ondertussen de Fettuccine volgens aanwijzing beetgaar

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 80 graden directe hitte
Leg de Zalmfilets op een rookplank en plaats ze op de Barbeque tot een kerntemperatuur van 51 graden
Haal ze hierna van de Barbeque af, dek ze af en zet weg voor later gebruik
Stook de Barbeque verder op tot 180 graden indirecte hitte en plaats een Plancha of Paelllapan
Doe ruim Olijfolie in de Plancha en bak de Sjalot, Yesil Biber en Champignons even aan, laat het niet al te bruin worden
Voeg daarna de Prei en Puntpaprika toe en laat het geheel even lekker bakken
Blus het daarna af met de Kookroom en laat het weer borrelen, schep alles goed om
Voeg nu beetje bij beetje de Spinazie toe zodat het begint te slinken
Nu doe je de Fettuccine in de Plancha en schep het weer goed door
Als laatste doe je de Zalmfilets in de Plancha en maak grove stukken, schep alles weer goed door

Eet Smakelijk!