Benodigdheden:
1 Zalmfilet a 180 gram
1 Grote Trostomaat
1/2 Komkommer
1 Geroosterde Paprika (uit pot)
1 handje Spinazie
Zwarte Peper
Zeezout
Dille naar smaak
Cederhout vellen
Voor de Dressing:
1 Rode Peper
2 teentjes Knoflook
1 Citroen
30 milliliter Olijfolie
1 eetlepel Sesamolie
1 eetlepel Sojasaus
1 eetlepel Sake
Voorbereiding:
Leg als eerste de Cederhout vellen voor een uurtje in koud water zodat ze soepel worden
Ondertussen hak je de Knoflook fijn, Verwijder je de zaadlijsten uit de Rode Peper en snijd deze in kleine stukjes
Was en rasp de schil van de Citroen, snijd hem doormidden en pers 1 helft uit, de andere helft gebruik je als garnering in partjes
Doe de ingrediënten in een schaaltje en voeg de Olijfolie, Sesamolie,Sojasaus en Sake toe
Meng dit goed en zet het in de ijskast
Maak de Spinazie schoon en kook deze voor 5 minuten, laat het hierna uitlekken
Haal de Cederhout vellen uit het water en dep ze droog
Snijd de Zalmfilet in 2 stukken en leg ze op het Cederhouten vel
Bestrooi ze royaal met Zwarte Peper, Zeezout en Dille
Rol ze hierna dicht en zet vast met vleestouw
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden met indirecte hitte
Leg de Cederhouten vellen met de vulling op het rooster voor ongeveer 12 minuten (52 graden kerntemperatuur)
Snijd ondertussen met een Mandoline de Komkommer in dunne plakjes en verdeel het over een bord
Was en snijd de Trostomaat in dunne plakjes en maak een mooie buitenring op het bord
Snijd de Geroosterde Paprika in de lengte in stroken en garneer op het bord
Verdeel de Spinazie en de partjes Citroen op het bord
Haal de dressing uit de koelkast en laat even op temperatuur komen
Als de Zalmfilet de 52 graden heeft bereikt haal je het van de Barbeque en haal je het uit het Cederhout
Leg deze op het bord, bestrooi het rijkelijk met de dressing en bestrooi je het met de Citroenrasp
Eet Smakelijk!