Benodigdheden:
1 Sockeye Zalmfilet a 180 gram
200 gram Spinazie
200 gram Champignons
5 Cherrytomaatjes
150 milliliter Kookroom
200 gram voorgekookte Krieltjes
4 teentjes Knoflook
Italiaanse Kruidenmix naar smaak
Basilicum naar smaak
Olijfolie
Arachide Olie
1 portie Chili Marinade (zie hier)
Voorbereiding:
Haal eventueel de huid van de Sockeye Zalmfilet en besmeer hem rijkelijk met de Marinade aan beide zijden, wat je overhoud gebruik je straks nog tijdens het bakken
Was de Spinazie en de Paprika
Snijd de Paprika in stukjes van 1 x 1 centimeter
Pel de Knoflook en hak deze fijn
Maak de Champignons schoon en snijd in blokjes of plakjes
Bestrooi de voorgekookte Krieltjes met Olijfolie en voeg de Italiaanse Kruidenmix en Basilicum toe, roer goed door en doe dan de gehakte Knoflook erbij
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 190 graden directe en indirecte hitte en plaats alvast een Skillet
Doe wat Arachide Olie in de Skillet en bak hierin de Sockeye Zalmfilet rondom bruin, smeer tussendoor nog wat van de Marinade op de Zalmfilet
Bij een temperatuur van 48 graden haal je deze uit de Skillet en zet je apart onder los Aluminiumfolie
Doe weer wat Arachide Olie in de Skillet en bak de Champignons en Paprika even lekker aan
Voeg daarna de Kookroom toe en schep goed door totdat de Kookroom begint te koken, voeg nu stapsgewijs de Spinazie toe zodat het slinkt
Verplaats daarna de Skillet naar de indirecte zone en voeg de Cherrytomaatjes toe, is de Saus te dik dan voeg je nog wat Kookroom toe
Bak in een andere Skillet met wat Arachide Olie op de directe hitte de Krieltjes tot ze lekker bruin zijn
Ondertussen kan je de Sockeye Zalmfilet in de Skillet met de saus leggen zodat deze weer op temperatuur komt
Zijn de Krieltjes klaar dan haal je alles van de Barbeque en serveer je het op een mooi bord
Eet Smakelijk!