Benodigdheden:
250 gram Bloem
1/2 theelepel Zout
150 milliliter heet Water
Maizena om te bestuiven
Voorbereiding:
Meng het Bloem met het Zout en voeg geleidelijk het gekookte Water toe
Maak hier een mooi niet plakkerig deeg van, bestrooi het werkblad met wat Maizena en leg het Deeg er op
Rol het Deeg uit tot 2 dikke rollen can circa 3 centimeter doorsnee
Doe om iedere rol Deeg Huishoudfolie en laat het 30 tot 60 minuten in de Koelkast rusten
Haal het Deeg uit de Koelkast en snijd het in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik draai hier bolletjes van
Bestrooi het werkvlak met Maizena en rol het balletje uit tot een dikte van ongeveer 2 millimeter, 1 millimeter is beter maar wel wat moeilijker om te maken, dikte en bestrooi weer met Maizena
Doe dit ook voor de andere Deeg bolletjes, dek ze tussentijds af met een vochtige Theedoek zodat ze niet uitdrogen
Suggestie:
Als je ze niet direct gebruikt kan je de uitgerolde deegbolletjes afgedekt in de Koelkast 3 dagen bewaren in huishoudfolie