Benodigdheden:
30 ml Wildfond (ik gebruik Chef van Nestle)
750 ml Water
1/2 Zoete Ui
3 middelgrote Champignons
1/3 rode Paprika
3 teentjes Knoflook
2 eetlepels Olijfolie
1 theelepel Dille
1 theelepel Tijm
2 theelepels Bieslook
2 volle theelepels Maizena
1 kopje Kookroom (ik gebruik VegeTop van Debic)
Voorbereiding:
Snijd de Ui en Knoflook zeer fijn
Hak de Champignons en de rode Paprika in kleine stukjes
Bereiding:
Bak de Champignons, Paprika, Ui en Knoflook even licht aan in een Skillet met de Olijfolie
Doe ondertussen de Wildfond en het Water in een pan en breng dit aan de kook
Als de Fond kookt doe je alle ingrediënten in de pan en roer het goed om zodat alles gemengd is
Laat de Wildfond nu voor 30 tot 45 minuten zachtjes inkoken, als het te dik wordt dan doe je er nog wat Water bij
Als de Saus de juiste dikte heeft hoef je geen Maizena te gebruiken en kan je het kopje Kookroom toevoegen
Laat dit dan even zachtjes wat indikken
Suggestie:
Deze Saus van Wildfond smaakt geweldig bij een gepaneerde Schnitzel!