Benodigdheden:
100 gr Griekse Yoghurt
1,5 theelepel Bieslook
1 theelepel Peterselie
1 eetlepel Citroensap
250 gr Zalmfilet
Sesamzaad
1/4 Chinese Kool
100 gr Rucola Sla
1/2 wat Zoete Appel
2 eetlepels Appelazijn
2 eetlepels goede Olijfolie (ik gebruik Oilala)
Peper en Zout naar smaak
Voorbereiding:
Doe de Griekse Yoghurt in een kom en roer het met het Citroensap glad
Voeg de Bieslook en de Peterselie er doorheen en breng het met Peper en Zout op smaak
Zet de Dressing in de Koelkast
Snijd de Chinese Kool in reepjes en was deze samen met de Rucola Sla
Was en snijd de Appel in vieren en verwijder het klokhuis
Snijd dan twee kwarten in dunne plakjes
Roer de Appelazijn, Olijfolie, Peper en Zout door elkaar zodat deze glad is
Dep de Zalmfilet eventueel droog en snijd ze in repen van ongeveer 2 centimeter
Bestrooi ze daarna met Peper en zout
Haal ze daarna door een bakje met Sesamzaadjes zodat ze goed bedekt zijn
Bereiding:
Zet een Koekenpan of Skillet op het gasfornuis oe Barbeque bij een temperatuur van 180 Graden
Doe wat Olijfolie in de Pan of Skillet en bak de Zalmfilet rondom bruin, ongeveer 2 a 3 minuten per kant
Haal ze uit de Pan of Skillet.
Meng de Rucola Sla, Chinese Kool en Appel door elkaar en voeg het mengsel van de Appelazijn toe, meng dit goed door elkaar
Leg dit op een bord en plaats de gebakken Zalmfilet in het midden op de Salade
Druppel hierna de Dressing over de Salade en ook wat over de Zalmfilet.