Benodigdheden:
350 tot 400 gram Kippendij Filet of Kipfiler
75 milliliter Whiskey (ik gebruik Jack Daniels Honey)
500 milliliter Kippen Bouillon
125 milliliter Crème Fraîche
3 a 4 eetlepels Olijfolie
Zwarte Peper
Zeezout
Voorbereiding:
Snijd de Kippen(dij) Filet in hapklare stukken en bestrooi deze met de Zwarte Peper en het Zeezout
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot directe hitte van 170 graden
Zet een Skillet op het vuur of Kookplaat en doe hier de Olijfolie in
Bak de stukken Kippen(dij) Filet rondom bruin en haal het hierna uit de Skillet
Deglaceer de Skillet en doe de Kippen(dij) |filet weer terug samen met de Whiskey
Laat de Whiskey voor 3 a 4 minuten inwerken en blus het daarna af met de Kippen Bouillon
Nu verlaag je de temperatuur van de Barbeque naar ongeveer 120 graden en laat het geheel voor ongeveer 40 minuten rustig garen
Tijd om de Crème Fraîche toe te voegen en dit goed door te roeren totdat de Crème Fraîche goed is opgelost
Laat het geheel voor 15 a 20 minuten even rustig garen onder af en toe omscheppen
Haal de Kip uit de Skillet, leg op een mooi bord en overgiet het met de Crème Fraîche saus
Suggestie:
Heerlijk met wat Broccoli en Frietjes die je lekker in de saus kan dopen!
Eet Smakelijk!