Ga naar de inhoud

Varkensmedaillon in Romige saus

Een lekker romig recept met Varkenshaas en diverse groenten afgemaakt met Kookroom

Benodigdheden:
1 Varkenshaas
1/2 Ui
1/2 Puntpaprika
100 gram Kastanje Champignons
1/4 Prei
handje Spinazie
Kookroom (ik gebruik VeGeTop van Debic)
Olijfolie
Zwarte Peper
Zeezout

Voorbereiding:
Pel de Ui en snijd eerst in plakken en dan in vieren
Was de Puntpaprika en Prei en snijd deze in ringen
Maak de Kastanje Champignons schoon en snijd in plakjes
Was de Spinazie en laat deze uitlekken
Snijd de Varkenshaas in plakken van 2 a 3 centimeter en bestrooi rijkelijk met Zwarte Peper en Zeezout

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 a 200 graden en plaats en Skillet zodat deze warm wordt
Doe de Olijfolie in de Skillet en bak de Varkensmedaillons rondom wat bruin
Haal ze hierna uit de Skillet en leg ze onder Aluminiumfolie zodat ze wat warm blijven
Voeg nogmaals wat olijfolie in de Skillet en bak de Ui wat glazig
Dan doe je de Puntpaprika, Prei en Champignons bij de Ui en bak dit even lekker door
Als de Kastanje Champignons gaan kleuren voeg je de Spinazie toe en bak je dit even mee
Blus het geheel dan af met de Kookroom en laat het even pruttelen zodat het wat indikt
Als laatste voeg je weer de Varkensmedaillons toe en warm het geheel even op

Eet Smakelijk!