Benodigdheden:
3 Varkenshaasjes a 220 gram
175 gram Champignons
1/3 Rode Paprika
1/3 Groene Paprika
1/3 Gele Paprika
1/4 Chinese Kool
1 Ui
1 Rode Peper
Olijfolie
voor de marinade:
3 eetlepel (liefst Griekse) Oregano
2 theelepel2 Paprikapoeder (mild)
1/2 theelepel Rozemarijn
1 theelepel Peper-Zout-mix
1 Citroen (of Limoensap)
2 Laurierblaadje
90 ml Olijfolie
6 teentjes Knoflook
100 a 150 milliliter Kookroom
Voorbereiding:
Pel de Knoflook en hak zeer fijn en doe in de schaal voor de Marinade
Maak de Marinade met alle ingrediënten
Snijd de Varkenshaas in blokken van ongeveer 2 bij 2 centimeter en doe ze in de Marinade, schep het geheel goed om en laat het 4 uur in de Koelkast marineren
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
Pel de Ui en snijd eerst in kwarten en daarna klein
Was de Paprika’s en snijd in blokjes
Was de Rode Peper en snijd in ringen (eventueel verwijder de de zaadlijst)
Snijd de Chinese Kool in dunne repen en was deze schoon
Ondertussen kan je de Rijst alvast koken volgens voorschrift
Bereiding:
Steek de Plancha aan (heb je een Duo dan beide aanzetten) tot 200 Graden
Doe royaal Olijfolie op de Plancha en haal het vlees uit de Koelkast
Leg aan de ene kant van de Plancha de Varkenshaas blokjes en aan de andere kant de gesneden Groenten
Schep alles regelmatig om en als de Varkenshaas blokjes bijna klaar zijn doe je de Kookroom over de Groenten
Zorg dat alle Groenten goed bedekt zijn met de Kookroom en schep regelmatig om
Tijd om alles van de Plancha af te halen en te serveren
Leg op een Bord twee grote lepels Rijst en aan een kant de Varkenshaas blokjes, de andere zijde vul je met de Groenten
Eet Smakelijk!