Ga naar de inhoud

Ultimate Greek Fries

Ultimate Greek Fries
Een snelle hap met veel Vlees, Kaas, Uien en Frietjes. Een keer lekker zondigen mag ook wel eens

Benodigdheden:
3 eetlepels Olijfolie
3 Uien
Zeezout
150 gram Geraspte Kaas
2 San Marzano Tomaten
1 Rode Ui
Peterselie naar smaak
8 a 9 ons Varkenshaas
Gyros Kruiden (Silvo)
Frietjes

voor de Tzatziki:
1/2 Komkommer
2 teentjes Knoflook
5 eetlepels Griekse Yoghurt
verse Dille naar smaak
Witte Peper

Voorbereiding:
Pel en snijd de 3 Uien in ringen
Snijd de Varkenshaasjes in hele dunne reepjes en bestrooi ze dan met de Gyroskruiden
Meng het geheel goed door en zet apart
Snijd de Tomaten in blokjes
Pel en snipper de Rode Ui
Pluk de blaadjes van de Peterselie en hak fijn
Doe de Tomaten, Rode Ui en Peterselie in een schaaltje en voeg wat Olijfolie toe, schep het goed door en zet in de Koelkast
Pel de Knoflook en hak deze zeer fijn
Rasp de halve Komkommer en knijp het goed uit zodat er zo min mogelijk vocht in zit
Rits de Dille en doe deze in een schaaltje met de Komkommer, Knoflook en de Griekse Yoghurt, meng het geheel goed door
Als je de Tzatziki wat pittiger wilt voeg je wat Witte Peper toe en zet het dan in de Koelkast

Bereiding:
Steek de Frituurpan aan tot 140 Graden en bak de Frietjes voor totdat ze gaar en licht goudgeel zijn
Laat de Frietjes uitlekken en spreid het uit op een bakplaat (laat de Frietjes goed afkoelen!)
Verhit in een Koekenpan 3 eetlepels Olijfolie en bak de Uienringen bruin en zacht
Haal ze uit de Koekenpan en zet apart
Bak nu de Gyros in een Koekenpan tot bijna gaar
Haal het uit de Koekenpan en zet apart
Bak de Frietjes nu af in de Frietpan en laat het dan goed uitlekken
Leg de Frietjes als ze goed zijn uitgelekt op een met Bakpapier beklede bakplaat
Bestrooi de Frietjes met wat Zeezout en schep daarop de Gyros en de gebakken Uien
Nu doe je de Geraspte Kaas over het gerecht en bak je het ongeveer 8 minuten in de Oven op 180 Graden
Als de Kaas goed is gesmolten dan haal je de Bakplaat uit de Oven en maak je het af met het Tomaat-Uien mengsel
Serveer het met de Tzatziki in een aparte schaal

Eet Smakelijk!