Ga naar de inhoud

Traybake Zalm met Currysaus

Traybake Zalm krieltjes en Courgette
Een lekker snel gerecht met de invloeden uit India, Curry, Masala en een super stukje Sockeye Zalm. Oh wat is dat lekker...

Benodigdheden:
180 gram Sockeye Zalmfilet
3 kleine Aardappels
1/2 Courgette
1 Pastinaak
3/4 Rode Paprika
1,5 eetlepel Garam Masala
3 eetlepels Arachide Olie
Gele Currysaus naar smaak (Snelle Gele Currysaus – BBQ-Gek)

Voorbereiding:
Schil de Aardappels en snijd in grove stukken
Was de Courgette en snijd in halve dikke plakken
Was de Rode Paprika en Pastinaak en snijd in grove stukken
Neem een Bakblik en bekleed deze met Bakpapier
Meng 2 eetlepels Arachide Olie met 1 eetlepel Garam Masala
Meng de Aardappels, Rode Paprika, Courgette en Pastinaak met 2 eetlepels Arachide Olie mengsel en plaats dit in het Bakblik

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met indirecte hitte of een Oven aan tot 200 Graden Celsius
Plaats het Bakblik en rooster het geheel voor 20 minuten in het midden van de oven
Meng de overgebleven eetlepel Arachide Olie en de halve eetlepel Garam Masala
Dep de Sockeye Zalm droog en bestrijk hem met het Arachide Olie mengsel
Na 20 minuten haal je de Bakplaat even uit de oven, schep alles even goed om en leg dan de Sockeye Zalm tussen de Groenten
Laat het nu nog 10 a 15 minuten garen tot een Kerntemperatuur van 52 Graden
Garneer alles op een mooi bord en doe er lekker wat van de Currysaus bij!

Eet Smakelijk!