Ga naar de inhoud

Tonijnsteak met avocado

Een heerlijk zachte Tonijnsteak met Sesamzaadjes. De Avocado Guacamole geeft de Tonijnsteak een fris zuur smaakgevoel.

Benodigdheden:
400 gram Tonijnsteak
Sesamolie
Santa Maria Tellicherry Black Pepper
Zeezout
Sesamzaad (wit, zwart of gemengd)
1 Avocado
1/2 (Rode) Ui
2 teentjes Knoflook
1/2 Citroen

Voorbereiding:
Dep de Tonijnsteaks droog met Keukenpapier
Smeer ze hierna rondom in met Sesamolie
Men op een plank of schaal het Sesamzaad met de Peper en het Zout tot een mooi mengsel
Bestrooi de Tonijnsteak rondom rijkelijk met het Sesamzaad mengsel
Halveer de Avocado en haal de pit eruit
Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in grove stukken
Pel de Ui en snipper deze in kleine stukjes
Pel de Knoflook en hak deze ook in fijne stukjes
Halveer de Citroen (rol hem eerst even met je handpalm over het aanrecht, dan krijg je meer sap)
Doe alles in een schaaltje en prak het met een vork redelijk fijn en knijp dan de halve Citroen uit
Meng het nogmaals en zet het even in de IJskast

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot 180 a 200 Graden Celsius
Als deze op temperatuur is leg je de Tonijnsteak op het Gietijzeren rooster
Bak ze rondom tot een kerntemperatuur van 52 Graden
Haal de Tonijnsteak van het Grill rooster en serveer het met de Avocado Guacamole