Ga naar de inhoud

Tonijn Tataki met Avocado

Tonijn Tataki met Avocado
Een heerlijke licht verteerbare Salade van een Tonijnsteak (shashimi kwaliteit). Even heel kort bakken, wat af laten koelen en snijden maar.

Benodigdheden:
150 gram Tonijnsteak
2 eetlepels Wit Sesamzaad
2 eetlepels Zwart Sesamzaad
1 eetlepel Olijfolie
Zwarte Peper
Zeezout
75gram Gemengde Sla
1 Avocado
8 Cherry Tomaatjes
1 Jalapeno Peper
2 Eieren
10 plakjes Komkommer

Voorbereiding:

Dep de Tonijnsteak droog en smeer hem in met een beetje Olijfolie
Bestrooi hem rijkelijk met Zwarte Peper en Zeezout
Meng op een bord het Zwarte- en Witte Sesamzaad en haal de Tonijnsteak hier doorheen zodat hij volledig is bedekt met de Sesam
Was de Gemengde Sla en en Cherry Tomaatjes, laat goed uitlekken (of gebruik een centrifuge)
Kook de Eieren redelijk hard en pel ze, Snijd hierna in vieren
Verwijder de zaadlijst uit de Jalapeno Peper en snijd in ringen
Was de Komkommer en snijd in dunne plakjes, halveer ze daarna
Halveer de Avocado, haal het vruchtvlees er uit en snijd in plakjes

Bereiding:
Zet een Pan op hoog vuur en bak de Tonijnsteak per kant voor ongeveer 1 minuut
Haal uit de Pan en snijd de Tonijnsteak in dunne plakken
Leg de Gemengde Sla op een bord en garneer het met de overige ingrediënten
Leg hierna de plakken Tonijnsteak er op en gebruik eventueel nog wat Olijfolie en/of Citroensap toe

Eet Smakelijk!