Ga naar de inhoud

Tonijn Sicilie

Tonijn Sicilie
Een lekker stukje Tonijnsteak met een dressing van Kruiden, Olijfolie, Sinaasappelsap en Citroen. Afgemaakt met wat Bloekool en Frietjes met Belgische Mayonaise

Benodigdheden:
1 Tonijnsteak 180 a 200 gram
1 eetlepel Peterselie
1 eetlepel Oregano
1/2 Citroen
Sinaasappelsap naar smaak
2 teentjes Knoflook
2 theelepels Kappertjes
20 gram Olijven
4 eetlepels Olijfolie
Arachide Olie
150 gram Champignons
8 Cherrytomaatjes
Zwarte Peper naar smaak
Zeezout naar smaak

Voorbereiding:
Pel de Knoflook en hak deze fijn, snijd de Citroen doormidden
Dep de Olijven wat droog en snijd in vieren, laat de Kappertjes even uitlekken
Doe dan de gahakte Peterselie, Oregano, Knoflook, Olijven, Kappertjes, 3 eetlepels Olijfolie en het sap van de Halve Citroen in een kom en meng goed door, maak het af met het Sinaasappelsap naar smaak
Maak de Champignons schoon en snijd in vieren, heb je hele grote dan snijd je ze nog wat kleiner
Was de Cherrytomaatjes
Dep de Tonijnsteak droog, smeer hem in met wat Olijfolie en bestrooi hem dam met Zwarte Peper en Zeezout naar smaak

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden directe en indirecte hitte en zet alvast een Skillet op het rooster zodat deze lekker warm wordt
Doe wat Arachide Olie in de Skillet en bak de Champignons redelijk bruin
Verplaats dan de Skillet naar de indirecte zone en voeg de Cherry Tomaatjes toe, schep regelmatig om
Als alles lekker bruin wordt dan leg je de Tonijnsteak op de directe zone en gril deze 2 minuten, draai hierna een kwart slag
Na 2 minuten keer je de Tonijnsteak om voor 2 miniten en dan draai je hem weer een kwart slag
Haal alles van het vuur en garneer het op een mooi bord, bestrijk de Tonijnsteak met de gemaakte Marinade
De Marinade smaakt ook erg goed over de Champignons en Cherrytomaatjes

Eet Smakelijk!