Benodigdheden:
3 Tonijnsteaks a 250 gram
1/2 Rode Paprika
1/2 Gele Paprika
1/4 Courgette
1/4 Komkommer
1 Rode Peper
150 gram Champignons
1 Avocado
2 teentjes Knoflook
1/2 Rode Ui
1 Ui
1/2 Citroen
Sesamolie
Olijfolie
Wit en Zwart Sesamzaad
Zwarte Peper
Zeezout
Voorbereiding:
Was de Paprika’s, Courgette, Komkommer en Rode Peper
Snijd de Paprika’s in stukken, de Courgette in halve ringen, de Komkommer in staafjes en de Rode Peper in ringen
Pel de hele Ui, snijd in plakjes en dan in tweeën
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
Doe alles in een schaal en zet apart
Voor de Salsa:
Halveer de Avocado en haal de pit eruit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in grove stukken
Pel de halve Rode Ui en snipper deze in kleine stukjes
Pel de Knoflook en hak deze ook in fijne stukjes
Halveer de Citroen (rol hem eerst even met je handpalm over het aanrecht, dan krijg je meer sap)
Doe alles in een schaaltje en prak het met een vork redelijk fijn en knijp dan de halve Citroen uit
Meng het nogmaals en zet het even in de IJskast tot gebruik
Dep de Tonijnsteaks droog met Keukenpapier
Smeer ze rondom in met de Sesamolie
Meng het Witte en Zwarte Sesamzaad op een bord en doe hier naar smaak Zwarte Peper en Zeezout bij
Haal de Tonijnsteaks door het mengsel zodat het aan alle kanten wat bedekt is met het zaad
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot 190 Graden
Steek de Plancha aan tot 200 Graden en de tweede zone op 100 Graden
Doe Olijfolie op de Plancha en bak eerst even de Ui aan en voeg hierna de overige Groenten toe
Schep het regelmatig goed om tot het goed begint te kleuren
Voeg nu de Go-Tan Teriyaki Woksaus toe en schep het weer goed door, eventueel kan je als het te hard gaat de Groenten naar de minder warme zone verplaatsen
Leg de Tonijnsteaks op de Barbeque en bak deze tot een kerntemperatuur tussen de 48 en 52 Graden afhankelijk van hoe gaar je ze wilt hebben
Haal de Tonijnsteaks van de Barbeque en de Groenten van de Plancha
Neem een mooi bord en leg hierop eerst wat van de gebakken Groenten met saus, hier bovenop leg je de Tonijnsteak en top het af met de Avocado Salsa
Ik weet zeker dat je dit gerecht vaker zult maken!
Eet Smakelijk!
Tonijn met Sesam


Wat een heerlijkheid is dat toch, super Tonijnsteak met gebakken Groenten en een veel te lekkere Salsa van Avocado. Dit gerecht wil je eigenlijk wekelijks eten
- Avocado, Champignons, Citroen, Courgette, Gele Paprika, Knoflook, Komkommer, Olijfolie, Rode Paprika, Rode Peper, Rode Ui, Santa Maria Tellicherry Black Pepper, Sesamolie, Sesamzaad, Tonijnsteak, Ui, Zeezout