Benodigdheden:
175 gr Tonijnmoot (kan eventueel ook uit blik)
1/2 Courgette
2 a 3 eetlepels Olijfolie
1 teentje Knoflook
1 blik Gepelde Tomaten
75 gr Fusili
gedroogde Oregano naar smaak
Peper en Zout naar smaak
50 gr Ricotta
wat Peterselie voor garnering
Voorbereiding:
Pel en hak de Knoflook teen klein
Was de Courgette en snijd hem in blokjes van 1 cm
Dep de Tonijnmoot droog en bestrooi hem met Peper en Zout naar smaak
Bereiding:
Verwarm een Koekenpan met wat Olijfolie en bak de Courgette zacht op een laag vuurtje
Haal deze uit de pan als ze klaar zijn en doe dan de gehakte
Knoflook in het vet en bak even aan
Ondertussen kan je de Fusilli volgens voorschrift koken
Blus het af met de Gepelde Tomaten uit blik en roer goed door (plet de tomaten met een sauslepel)
Breng op smaak met de Oregano, Peper en Zout en laat het even door pruttelen
Bak in een andere Koekenpan de Tonijnmoot even aan, ongeveer 1 a 2 minuten per zijde
Haal het hierna uit de Koekenpan en laat het even rusten
Als de Fusili klaar is giet je deze af en voeg je het toe aan het Tomatenmengsel
Snijd de Tonijnmoot in wat kleinere stukken en voeg deze ook toe aan de Pasta en de Saus
Roer alles even goed door en schep de Pasta en de Saus in een grote kom of op een bord
Garneer het met wat brokken Ricotta en bestrooi het met wat Peterselie
Eet Smakelijk!