Ga naar de inhoud

Tomatensalade met pittige Ponzu

Een pittig zoet zure Salade met Tomaatjes. Deze Japanse Umami Salade kan je als lunch eten of als bijgerecht bij het diner

Of te wel. トマトサラダ辛いポン酢

Benodigdheden:
250 gram Kleine tomaten, ik gebruik Cherry tomaat en Zoete Trostomaat
1/2 theelepel Tabasco ( rood )
1 theelepel Sesamolie
3/4 theelepel Bieslook
1 theelepel Sesamzaad
5 a 6 blaadjes Basilicum
90 tot 100 milliliter Ponzu ( zie hier )

Voorbereiding:
Was de diverse Tomaatjes en snijd deze doormidden
Was de Basilicum blaadjes en knip ze in kleine stukjes
Rooster het Sesamzaad in een droge Koekenpan

Bereiding:
Voeg de Tabasco en Sesamolie toe aan de Ponzu en meng goed door
Doe hierna de gehalveerde Tomaatjes in het Ponzu mengsel en voeg het Bieslook toe
Roer alles even goed door en laat even een uurtje marineren in de Koelkast
Na een uurtje haal je het uit de Koelkast en voeg je de Basilicum en het geroosterde Sesamzaad toe

Suggestie:
Je kan de Ponzu wat zoeter maken met wat Kristalsuiker of zuurder met wat Citroensap

Eet Smakelijk of in het Japans itadakimasu