Benodigdheden:
1 Ossenhaas van ongeveer 180 gram
2 eieren
1/2 Tomaat
1/2 Avocado
Gemengde Sla of Rucola Sla
1 eetlepel Geroosterd Sesamzaad
voor de Marinade:
1/2 Rode Ui
35 milliliter Sojasaus
3 centimeter Gember
1/2 Citroen
3/4 eetlepel Bruine Basterdsuiker
Voorbereiding:
Pel de Ui en snipper hem fijn
Schil de Gember en snijd deze fijn
Doe alle ingrediënten voor de Marinade in een schaal en roer goed door
Kook de Eieren alvast hard
Halveer de Avocado en snijd een helft in plakken
Bereiding:
Zet een Koekenpan op het vuur od een Skillet op de Barbeque met hoge hitte
Rooster nu eerst even het Sesamzaad en zet het daarna in een schaaltje apart
Doe wat Olijfolie in de Pan of Skillet en bak de Ossenhaas aan beide zijden even snel aan
Haal de Ossenhaas uit de Pan en laat even wat afkoelen
Hierna snijd je de Ossenhaas in plakjes en voeg je het toe aan de Marinade
Onder regelmatig omscheppen moet dit minimaal 1 uur Marineren
Maak het bord op de de Gemengde Sla en overige ingredienten
Als laatste leg je de Ossenhaas in het midden van het bord en besprenkel het wat met het sap van de Citroen
Besprenkel het even met wat van de Marinade en strooi het geroosterde Sesamzaad over de Ossenhaas
Suggestie:
Eet Smakelijk!