Ga naar de inhoud

Taiwanees gefrituurde Kip

Een mooi recept voor de wat koudere dagen. Pittig en een lekker Bite. Vooral de gefrituurde Citroen Basilicum geeft een frisse smaak aan dit gerecht

Benodigdheden:
500 gram Kippendij Filet of Kipfilet
2 theelepels Lichte Soja Saus
1/2 theelepel Vijf Kruidenpoeder
3 teentjes Knoflook
70 gram Maizena
2 theelepels Maizena
1/2 theelepel Witte Peper
Zeezout naar smaak
1 theelepel Witte Peperkorrels
1/2 theelepel Szechuan Peper
2 Eieren
wat Citroen Basilicum blaadjes
Gemengde Sla
Cherry Tomaatjes
Thaise Sriracha Saus

Voorbereiding:
Snijd de Kippendij of Kipfilet in stukjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter
Rasp de Knoflook tenen fijn
Maak een marinade van de Lichte Sojasaus, Vijf Kruidenpoeder, 2 theelepels Maizena, gemalen Witte Peper, de geraspte Knoflook en Zout
Leg de stukjes Kippendij of Kipfilet in de Marinade en meng het goed door elkaar
Zet het voor minimaal 1 uur in de Koelkast maar iets langer is beter
Rooster in een Pan de Zwarte Peperkorrels met de Szechuan Peper voor ongeveer 1 minuut
Doe ze in een Vijzel en voeg 1,5 theelepel Zeezout toe, stamp het dan lekker fijn
Pluk de bladeren van de Citroen Basilicum

Bereiding:
Steek de Japanse Frituurpan aan met de Arachide Olie en breng het op een temperatuur van 180 graden
Haal de Kippendij of Kipfilet uit de Koelkast
Klop de 2 Eieren los in een Kom en de Maizena in een andere Kom
Haal de Kippendij of Kipfilet eerst doe het geklopte Ei en dan door de Maizena en Frituur het dan voor 3 à 4 minuten Goudbruin
Laat de Gefrituurde Kip even uitlekken op een rooster
Bak nu de Citroen Basilicum in de Frietpan voor 30 tot 60 seconden, LETOP! dit kan erg spetteren
Laat het ook even uitlekken
Meng nu de Kippendij of Kipfilet met de Thaise Basilicum en het Peper en Zout mengsel
Leg de Gemengde Sla op een bord en garneer met de Cherry Tomaatjes
De Taiwanese Kip leg je mooi in het midden, bestrooi het met het Peper mengsel en top het af met wat van de Thaise Sriracha Saus

Eet Smakelijk!