Benodigdheden:
1 Kalfs Ossobuco (ongeveer 350 gram)
1 Wortel
1 Ui
2 teentjes Knoflook
1 stengel Bleekselderij
Handje Peterselie
2 eetlepels Boter (Koksgoud)
2 eetlepels Olijfolie
1/2 blik Gepelde tomaten (blokjes)
500 tot 1000 ml Bouillon (rund)
Zout
Peper
wat Bloem
3 plakjes wat dikkere Ham
6 groene Asperges
wat Roomkaas
wat Geraspte Kaas
Voorbereiding:
Steek alvast de Barbeque aan tot directe hitte boven het voor op ongeveer 140 graden
Zet de Dutch Oven boven het vuur zodat deze opwarmt
Was de Bleekselderij, Wortel en de Peterselie
Snijd deze en de Ui in mooie kleine stukjes, je kan ze ook raspen
Hak de Knoflook fijn
Kook ondertussen een liter water voor de Bouillon
Spoel de Ossobuco af onder de kraan en dep hem droog met Keukenpapier
Bestrooi hem hierna met de Bloem en wrijf het er goed in
Kook de groene Asperges even licht voor en laat ze afkoelen
Leg hierna de plakken Ham op het werkblad en bestrooi ze met de diverse soorten Kaas
Leg per plak ham 2 groene Asperges er op en rol het dicht
Ik heb ze met vleestouw dichtgebonden zodat het mooi blijft zitten
Bereiding:
Doe de Olijfolie en de Boter in de Dutch Oven
Bak de Ossobuco rondom mooi bruin en haal hem hierna uit de Pan
Doe nu de Wortel, Ui, Bleekselderij en de Knoflook in de Dutch Oven en bak deze aan
Verlaag de Temperatuur naar ongeveer 110 Graden en doe de Ossobuco ook in de Dutch oven
Na een half uurtje doe je de Peterselie erbij en roer het regelmatig om zodat het niet droog komt te staan.
Na anderhalf uur kan je de groene Asperges op het rooster leggen en deze laten garen totdat de Kaas is gesmolten.
Na ongeveer 2 a 2,5 uur is de Ossobuco klaar, het vlees dient uit elkaar te vallen
Suggestie:
Bij deze heerlijke stoofschotel heb ik Udon Thick Noodles gemaakt omdat de saus lekker is ingedikt