Ga naar de inhoud

Sparerib met Appel BBQ Saus

Een Sparerib gaat er altijd wel in, ook als een voorgerecht kan je dit prima gebruiken. Het is wel even werk maar het resultaat is SUPER!

Benodigdheden:
1 dik bevleesde Sparerib (ontvliesd)
2 stukken Appel Rookhout

Voor de Rub:
1 eetlepel Bruine Basterdsuiker
1 eetlepel Knoflook poeder
1/2 eetlepel Chili Vlokken
1/2 eetlepel Komijn poeder
1 theelepel Zwarte Peper

Voor de Spray saus:
90 milliliter Appelsap
30 milliliter Appelazijn

Voor de Pittige Tomaten Saus:
250 milliliter Tomatenketchup
60 milliliter Appelsap
30 milliliter Appelazijn
25 gram Mosterd
1 eetlepel Bruine Basterdsuiker
1 eetlepel Worcestershire Saus
1/2 theelepel Knoflook poeder
1/8 theelepel pittig Paprikapoeder

Voorbereiding:
Voor de Rub doe je alle ingrediënten bij elkaar en meng je dit goed door elkaar
Dep de Sparerib een beetje droog en smeer beide kanten royaal in met de Rub
Pak hem in met huishoud folie en leg tot gebruik in de Koelkast
Voor de Spay saus doe je de ingrediënten in een spuitfles
De pittige Tomatensaus maak je door alle ingrediënten in een Sauterre te doen en dit aan de kook brengen
Als het kookt laat je het een minuut of 20 even rustig pruttelen onder regelmatig roeren
Zet hierna een deksel op de Sauterre en laat hem afkoelen

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 110 graden indirecte hitte
Haal de Sparerib vast uit de Koelkast zodat deze op temperatuur komt
Als hij op temperatuur is dan voeg je het rookhout toe op de smeulende kolen
Leg nu de Sparerib met de bot kant op het rooster van de Barbeque en sluit je deksel
Besproei ieder uur beide kanten van de Sparerib met de Spray saus
Herhaal dit totdat het bot ongeveer 1 centimeter uit het vlees komt
Hierna Pak je de Sparerib in met Aluminiumfolie en smeer beide kanten van de Sparerib in met de Pittige Tomaten Saus
Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de Sparerib weer op de Barbeque voor 45 tot 60 minuten
Als de Sparerib qua garing naar wens is (bij mij 92 graden kern temperatuur) haal je hem van de Barbeque, snijd je hem naast de Botjes door en serveer je het met de overgebleven Pittige Tomaten Saus

Eet Smakelijk!