Ga naar de inhoud

Sopa Mexicana

Een heerlijke Sop soep met de Mexicaanse twist. Als variatie kan je in plaats van Stokbrood ook Nacho Cheese gebruiken.

Benodigdheden:
300 gram Kipfilet
500 ml Water
0.5 Ui
0.5 Rode Ui
3 teentjes Knoflook
2 Rode Paprika’s
2 Pomodori Tomaten (je kan natuurlijk ook een ander soort gebruiken)
20 a 30 gram Witte Rijst
0.5 theelepel Komijn (eventueel kan je ook poeder gebruiken)
0.5 theelepel Koriander (eventueel kan je ook poeder gebruiken)
1 theelepel Zoet Paprikapoeder
0.5 theelepel Scherp Paprikapoeder (eventueel Cayenne Peper)
1 Citroen
Peterselie
1 Avocado
Wat Olijfolie om in te bakken
Zout en Peper naar smaak
Eventueel wat Groente of Kippenbouillon

Voorbereiding:
Pel en snijd de Uien in dunne ringen
Pel en snijd de Knoflook fijn
Was de Paprika’s en snijd deze in blokjes
Was de Pomodori Tomaten en snijd deze in blokjes maar houd ze wel apart
Snijd de Avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil
Snijd het vruchtvlees in mooie blokjes voor zover dit mogelijk is

Bereiding:
Doe het Water in een Pan en breng het aan de kook
Als het kookt zet je het gas uit en doe je de Kipfilet in de pan voor ongeveer 20 minuten, hierdoor gaart hij vanzelf
Haal hierna de Kipfilet uit de pan en kijk of het gaar genoeg is
Laat de Kipfilet wat afkoelen en pluk hem uit elkaar
Bewaar het Water waarin de Kipfilet is gekookt, dit gebruik je straks weer
In een Soeppan doe je wat Olijfolie en bak je de Uien Ringen en Knoflook iets aan
Doe hierna de kruiden, behalve de Peterselie, in de Soeppan en bak dit even door
Nu doe je de Paprika blokjes in de Soeppan en roerbak je ook even mee
Blus het geheel af met de gesneden Pomodori Tomatenblokjes en meng het goed door elkaar
Vervolgens doe je het Water waar de Kipfilet in gekookt is en de Rijst in de soeppan en laat het even koken
Na een half uurtje doe je de geplukte Kipfilet in de Soeppan
Snijd de Citroen doormidden en knijp deze uit in de Soeppan
Als de Sopa iets te dik is kun je dit met wat Groente of Kippenbouillon verdunnen
Laat het geheel nog een minuutje of tien pruttelen en verdeel de Sopa dan in de Soepkommen
Als laatste voeg je nog wat Peterselie en wat Avocado toe
Sopse met een heerlijk stukje Stokbrood of maak de Nacho
Cheese Snack als bijlage!