Ga naar de inhoud

Sockeye Zalmschotel

Sockeye Zalmschotel
Oh wat blijft het toch lekker deze Zalmschotel. Door gebruik te maken van Sockeye Zalmfilet blijft het stevig en zeer smaakvol

Benodigdheden:
700 gram Sockeye Zalmfilet
100 gram Zeezout
100 gram Bruine Basterdsuiker
1 Ui
4 teentjes Knoflook
1/2 Prei
1 Oranje Puntpaprika
1/2 Courgette
2 kleine Rode Pepers (ik kweek ze zelf)
200 gram Champignons
500 a 700 milliliter Kookroom (ik gebruik Vegetop van Debic)
250 gram Tortellini
Arachide Olie

Voorbereiding:
Meng het Zeezout en de Bruine Basterdsuiker door elkaar
Doe wat van het mengsel in een schaal, leg de Zalm Filet er op en strooi de rest van het mengsel op de Zalm Filet
Zet de Zalm Filet afgedekt voor 2 uur in de koelkast zodat het vocht er uit kan trekken.
Haal hierna de Zalm Filet uit de schaal en spoel hem goed af met koud water en dep hem droog
Laat het hierna nog even een uurtje in de koelkast onafgedekt uitdrogen

Was de Prei, Oranje Puntpaprika, Courgette en Rode Pepertjes
Snijd de Prei, Rode Pepertjes en Oranje Puntpaprika in ringen
Snijd de Courgette in staafjes
Maak de Champignons schoon en snijd in blokjes

Bereiding:
Steek de BBQ aan tot 90 Graden directe hitte, als deze op temperatuur is dan voeg je het
Plaats de roosters en leg de zalmfilet op het rookplankje, laat het garen tot een kern van 52 graden
Haal de Zalmfilet van de Barbeque en leg het op een schaal en dek af met Aluminiumfolie
Stook de Barbeque nu op tot 180 a 200 Graden indirecte hitte en plaats alvast de Plancha zodat deze warm kan worden
Doe nu voldoende Arachide Olie op de Plancha en bak de Ui en Knoflook lichtjes aan
Voeg hierna de Champignons toe en laat het een beetje kleuren, gevolgd door de overige Groenten
Ondertussen kan je de Tortellini koken
Als alles lekker kleurt dan voeg je de Kookroom toe en schep het goed om, houd de randen van de Plancha in de gaten zodat de Kookroom hier niet te bruin wordt
Als de Kookroom wat gaat indikken dan voeg je de Tortellini toe en schep je het geheel regelmatig goed om, wordt het wat te droog dan voeg je nogmaals wat Kookroom toe
Is de Tortellini goed warm geworden dan voeg je de Sockeye Zalm toe en maak met een spatel de stukken wat kleiner
Schep wederom alles goed door tot de Sockeye Zalm goed warm is
Haal de Plancha nu van de Barbeque en serveer het op een mooi bord

Eet Smakelijk!