Benodigdheden:
1 Sockeye Zalmfilet met huid
200 gram gemende Paddenstoelen
1/2 Oranje Puntpaprika
2 kleine Rode Uien
1 Lente Uitje
Wat Arachide Olie
Olijfolie
voor de Saus:
4 eetlepels Sojasaus
2 eetlepel Bruine Suiker
2 eetlepel Sriracha
1 Citroen voor het sap
4 teentjes Knoflook fijngehakt
5 gram Gember geraspt
1 theelepel Chilivlokken
1 theelepel Paprika poeder
Voorbereiding:
Was de Oranje Paprika en snijd in stukken
Pel de Uien en snijd in plakjes en hierna in vieren
Snijd de Lente Ui in ringen en zet apart voor de garnering
Maak de Paddenstoelen schoon en snijd in stukken of plakjes
Dep de Zalmfilet droog met keukenpapier
Doe alle ingrediënten voor de Saus in een schaal en roer goed door
Neem een Gietijzeren schaal en vet deze in met de Arachide Olie en leg de Sockeye Zalmfilet met de huidkant naar onder
Giet nu de Saus hier over en smeer het goed in de Sockeye Zalm
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 190 Graden met directe en indirecte hitte
Steek de Plancha aan met 2 zone’s 1 op 200 Graden, de ander 100 Graden
Zet de schaal met de Sockeye Zalm op de directe zone zodat deze wat gaat bakken, let op dat het niet te hard gaat en de vis niet blijft plakken
Als de Saus begint te borrelen dan verplaats je hem naar de indirecte zone en laat hem rustig garen
Doe op de hete zone van de Plancha eerst de Uien even aanbakken in wat Olijfolie en voeg daarna de Oranje Paprika toe
Als dit lekker kleurt dan verplaats je het naar de koelere zone
Voeg weer wat Olijfolie toe aan de warme zone en bak de Paddenstoelen lekker aan, niet te bruin anders gaat er wel wat smaak verloren
Als ze goed gekleurd zijn dan zet je de temperatuur van de hete zone ook naar 100 Graden zodat het lekker warm blijft
Is de kerntemperatuur van de Sockeye Zalm 52 Graden dan haal je hem van de Barbeque
Neem een bord en doe als eerste de Pasta, Rijst of Mihoen op, de Paddenstoelen op de Pasta, gevolgd door de Ui en Paprika aan de zijkanten
De Sockeye Zalm leg je bovenop de Paddenstoelen en giet de overgebleven Saus er overheen
Eet Smakelijk!