Benodigdheden voor 3 Stuks:
Voor de vulling:
100 gram Rundergehakt
0,4 gram Nootmuskaat
2 Eieren
4 gram Paneermeel
8 gram Sambal Oelek
Peper
Zout
Voor het bladerdeeg:
250 gram Roomboter
250 gram Bloem
125 ml Koelkast koud water
4 gram Zout
Voorbereiding:
Bereiding Bladerdeeg
Snij de Roomboter in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter
Meng de Bloem met het Water en het Zout totdat er een deeg ontstaat, hoeft zeker niet egaal te zijn
Meng de blokjes Roomboter door het deeg (niet te veel kneden) pak het in in Huishoudfolie en leg in de Koelkast
Na een half uur uitpakken en uitrollen in de lengte
Hierna in drieën vouwen, kwart slag draaien en uitrollen en weer in drieën vouwen
Inpakken in Huishoudfolie en weer in de koelkast
Voer deze stap 3 keer uit.
Bereiding gehakt:
Doe het Rundergehakt, Paneermeel, Nootmuskaat, Zout, Peper en 1 Ei in de kom en meng dit goed
Klop het tweede ei los in een kom om ze straks te bestrijken
Bereiding:
Rol het deeg uit tot een dun geheel
Snijd het in het formaat van hoe je het wilt maken
Vul 1 kant over de lengte en smeer de andere kant in met het geklopte ei
Rol het geheel dicht en doe op de bovenkant weer een beetje van het geklopte ei
Prak het eventueel dicht met een vorkje.
Steek de Barbeque aan met indirecte hitte en op de roosters leg je de Pizzasteen
Zet de temperatuur op 200 a 220 Graden celsius
Laat de Saucijzenbroodjes mooi bruin afbakken.