Ga naar de inhoud

Samosa met Kip

Een heerlijke snack tijdens een Film of Voetbal wedstrijd. Alles kan je van tevoren klaarmaken dus aanvalluhh

Benodigdheden:

Voor het deeg:
450 gram Bloem
2 mespuntjes Zout
2 eetlepel Olijfolie
250 ml Warm Water

Voor de Vulling:
1 Kipfilet
1 Lente Uitjes
1,5 teentjes Knoflook
1/2 Rode Peper
1/2 Ui
1/4 Rode Paprika
Piri Piri Kruiden (dus geen rub)
Geraspte Goudse 48+ Kaas
Olijfolie
3 Grote Champignons (anders 6 kleine)
1 Ei om te bestrijken
Zout
Peper

Voorbereiding:
Snijd de Kipfilet in kleine blokjes en bestrooi deze naar smaak met de Piri Piri Kruiden
Pel de Ui en snipper deze fijn
Was en snijd de Lente UI in kleine ringen
Pel en hak de Knoflook fijn
Was en snijd de Rode paprika fijn
Was de Rode Peper, verwijder eventueel de zaadlijstjes en maak er dunne ringen van
Maak de Champignons schoon en snijd deze in dunnen plakjes
Doe de Bloem en het Zout bij elkaar in een Keukenmachine en meng dit goed door
Voeg langzaam het Warme Water toe aan het deegmengsel
Als laatste voeg je langzaam de Olijfolie toe Is het goed gemengd? Dan haal je het ui de kom en kneed je het met je handen nog even door
Dek de Deegbal af met huishoudfolie en laat het minimaal een half uur rusten in de Koelkast

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 190 graden directe hitte en laat een Skillet alvast opwarmen

Doe 2 eetlepels Olijfolie in de Skillet en bak de Ui, Lente Ui en Paprika lichtjes aan
Voeg nu de gekruide Kipfilet toe en bak deze wat bruin
Eventueel kan je nog wat extra Peper of Zout toevoegen, dit geheel naar smaak
Haal de Kipvulling uit de Skillet en zet apart
Doe nu de gesneden Champignons in de Skillet en bak ze even totdat het vocht uit de Champignons is verdwenen
Haal ze uit de Skillet en zet ze apart

De Samosa maken:
Haal het deeg uit de koelkast en snijd er een stuk af van ongeveer 10 x 4 centimeter
Met de Marcato Pastamachine kan je deze mooi uitrollen tot een mooie dunne plak op stand 4 of 5
Heb je geen Pastamachine dan moet je het met de deegroller doen
Als je het deeg dun hebt uitgerold snijd je deze in het formaat dat je de Samosa wilt hebben
Je legt aan 1 kant van de Samosa wat geraspte Kaas en wat van de Kipvulling en doe je daar ook 2 Champignon plakjes bij
Nu vouw je het geheel dicht en rol je de zijkanten wat op
Leg de Samosa op Bakpapier en begin aan de volgende
Als je alle Samosa’s klaar hebt dan klop je even een Ei en bestrijk je de bovenkant hiermee
Nu plaats je de Samosa’s in Barbeque op een Pizzasteen of in de Oven op ongeveer 180 graden
Na ongeveer 20 Minuten zijn de Samosa’s klaar