Ga naar de inhoud

Samosa met gehakt

Een heerlijke snack tijdens een Film of Voetbal wedstrijd. Alles kan je van tevoren klaarmaken dus aanvalluhh

Benodigdheden:

Voor het deeg:
450 gram Bloem
2 mespuntjes Zout
2 eetlepel Olijfolie
250 ml Warm Water

Voor de Vulling:
250 gr Rundergehakt
1 Lente Uitjes
1,5 teentjes Knoflook
1/2 Rode Peper
1/2 Ui
1/4 Rode Paprika
Oilala Tomaten Passata
1 eetlepel Sambal Oelek
Geraspte Goudse 48+ Kaas
Olijfolie
1 Ei om te bestrijken
Zout
Peper

Voorbereiding:
Pel de Ui en snipper deze fijn
Was en snijd de Lente UI in kleine ringen
Pel en hak de Knoflook fijn
Was en snijd de Rode paprika fijn
Was de Rode Peper, verwijder eventueel de zaadlijstjes en maak er dunne ringen van
Maak de Champignons schoon en snijd deze in dunnen plakjes
Doe de Bloem en het Zout bij elkaar in een Keukenmachine en meng dit goed door
Voeg langzaam het Warme Water toe aan het deegmengsel
Als laatste voeg je langzaam de Olijfolie toe Is het goed gemengd? Dan haal je het ui de kom en kneed je het met je handen nog even door
Dek de Deegbal af met huishoudfolie en laat het minimaal een half uur rusten in de Koelkast

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 190 graden directe hitte en laat een Skillet alvast opwarmen

Doe 2 eetlepels olijfolie in de Skillet en bak de 1/2 gesnipperde UI, 1/2 Rode Paprika en 1/2 gesneden Rode peper lichtjes aan
Voeg nu het Rundergehakt toe en Rul dit door elkaar
Als het wat bruiner wordt voeg je de eetlepel Sambal Oelek toe en voeg je dit eventueel aan met Peper en Zout
Nu voeg je 4 tot 6 eetlepels Tomaten Passata toe
Meng alles goed en laat even rustig wat gaarder worden en wat indikken
Haal het Gehaktmengsel uit de Skillet en zet apart

De Samosa maken:
Haal het deeg uit de koelkast en snijd er een stuk af van ongeveer 10 x 4 centimeter
Met de Marcato Pastamachine kan je deze mooi uitrollen tot een mooie dunne plak op stand 4 of 5
Heb je geen Pastamachine dan moet je het met de deegroller doen
Als je het deeg dun hebt uitgerold snijd je deze in het formaat dat je de Samosa wilt hebben
Je legt aan 1 kant van de Samosa wat geraspte Kaas en wat van de Gehaktvulling
Nu vouw je het geheel dicht en rol je de zijkanten wat op
Leg de Samosa op Bakpapier en begin aan de volgende
Als je alle Samosa’s klaar hebt dan klop je even een Ei en bestrijk je de bovenkant hiermee
Nu plaats je de Samosa’s in Barbeque op een Pizzasteen of in de Oven op ongeveer 180 graden
Na ongeveer 20 Minuten zijn de Samosa’s klaar