Benodigdheden:
400 a 500 gram Magere Runderlappen
1 Kweepeer
1 Rode Ui
2 teentjes Knoflook
150 ml Witte Wijn
300 – 500 ml Runder Bouillon
1 blikje gepelde Tomaten (400 ml)
1/2 Winterpeen
1 Jalapeno Peper
Boter om in te bakken
Peper
Zout
Voorbereiding:
Snipper de Rode Ui en hak de Knoflook fijn
Was de Jalapeno Peper en verwijder eventueel de zaadjes, snijd hem dan in plakjes
Maak de Winterpeen schoon, schraap hem en snijd hem in dunne plakjes
Snijd de Runderlappen in hapklare brokken en bestrooi ze met Peper en Zout
Was de Kweepeer en snijd hem in 8 parten, verwijder het klokhuis en maak hier ook hapklare brokken van
Doe de Gepelde Tomaten in een Keukenmachine en maak het tot een mooie egale saus
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte van ongeveer 100 Graden
Zet een Dutch Oven op een Gasfornuis of Kookplaat en smelt de Boter in de pan
Bak het Rundvlees om en om bruin
Voeg hierna de Rode Ui en het Knoflook toe en laat het 3 tot 4 minuten mee bakken
Nu doe je de Witte Wijn en de Tomatensaus bij het Rundvlees
Je gaat nu de Dutch Oven op de Barbecue zetten en laat het voor 45 minuten stoven, deksel er op maar niet volledig afsluiten
Controleer regelmatig of er nog genoeg vocht zit in de Dutch Oven, anders voeg je wat Runder Bouillon toe
Als na 45 minuten het Rundvlees lekker mals is dan kan je de Kweepeer en de Jalapeno toevoegen
Laat alles nu voor 45 tot 60 Minuten staan, controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit
Zorg ervoor dat het mengsel in de Dutch Oven niet te dun wordt anders moet je straks met Maizena aan de gang om de saus dikker te krijgen