Benodigdheden:
500 a 600 gram Runder Achtermuis
Olijfolie
Santa Maria Chili Explosion Peper
Voor de Paprika Relish:
1 rode Ui
1 rode Paprika
1 handje Peterselie (van eigen plantje)
50 ml Olijfolie
2 eetlepels Rode wijn Azijn
1 1/2 theelepel Paprikapoeder
125 gram Cherry Tomaatjes (uit eigen tuin)
1 theelepel Suiker (meer of minder naar gelang van smaak)
Zout en Peper naar smaak
Voorbereiding:
Dep de Achtermuis droog met keukenpapier en smeer hem lichtjes in met wat olijfolie
Bestrooi hierna de Achtermuis met de Santa Maria Chili Explosion Peper en duw het lichtjes in
Voor de Paprika Relish:
Verwijder de zaadjes uit de Paprika en snij deze in grove stukken
Pel de rode Ui en snijd hem in grove stukken
Haal de blaadjes van de Peterselie
Doe alle ingrediënten voor de Relish in de blender en maal het tot een grove saus, dus niet te ver door-malen!
Zet de saus hierna in de koelkast tot het moment van serveren.
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte op 110 graden
Als de Kerntemperatuur 47 tot 48 graden is haal je de Achtermuis er af en leg je hem losjes onder Aluminiumfolie
Stook de temperatuur van de Barbeque op tot 220 Graden en grill de Achtermuis rondom af zodat hij een mooi korstje krijgt