Benodigdheden:
250 milliliter Rode Wijn
500 milliliter Runder Bouillon
20 gram Roomboter
10 gram Roomboter
1 kleine Rode Ui
1 Laurierblaadje
2 takjes Tijm
Zeezout (let op want je Bouillon is ook wat zoutig)
royaal Zwarte Peper
Voorbereiding:
Pel en snipper de Rode Ui
Snijd de 10 gram Roomboter in blokjes
Bereiding:
Doe de Runder Bouillon in een Pan en laat deze voor de helft inkoken, zet de Pan daarna opzij
In een andere Pan doe je de 20 gram Roomboter en fruit je de Rode Ui tot ze glazig is
Voeg nu de Rode Wijn, Laurierblaadje, wat Zeezout, royaal Zwarte Peper en de takjes Tijm toe
Laat het geheel even rustig inkoken
Hierna voeg je de gemaakte Runder Bouillon toe, zet het vuur wat lager en laat dit 10 à 15 minuten rustig pruttelen
Zeef hierna de Rode Wijnsaus en voeg rustig de 10 gram Roomboter in klontjes toe
Als de Rode Wijnsaus te dun is kan je voorzichtig wat Bloem toevoegen
Eet Smakelijk!