Benodigdheden:
1 Ribeye 200 a 250 gram
1/2 Ui
60 milliliter Kikoman Sojasaus
2 eetlepels Wit Sesamzaad
Sla melange
Zongedroogde Tomaatjes (ik gebruik de Oilala
Groene Olijven (ik gebruik de Oilala Bella di Cerignola Olijven)
100 gram Kastanje Champignons
50 a 70 gram Haricot Verts
1 Tomaat
1/2 Citroen
1/2 Avocado (als je een kleine hebt dan een hele)
Voorbereiding:
Zet een pan of Skillet op het vuur en rooster het Sesamzaad tot het goudbruin is
Pel en snipper de halve Ui en doe dit in een schaal
Meng de Kikoman Sojasaus met de Ui en het geroosterde Sesamzaad
Maak de Kastanje Champignons schoon en snijd in plakjes
Was de Haricot Verts en halveer deze
Ontpit de Groene Olijven
Snijd de Tomaat in plakjes
Haal het vruchtvlees uit de Avocado
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot ongeveer 220 graden
Bak de Ribeye kort maar krachtig 1 a 1/12 minuut per zijde en laat hem hierna even afkoelen
Leg de Ribeye hierna in de Sojasaus voor minimaal 1 uur
Keer de Ribeye regelmatig om zodat het goed kan doorgaren
Zet een Skillet op het vuur en doe daar wat Olijfolie in
Bak hierin de Kastanje Champignons goudbruin en voeg daarna de Haricot Verts toe zodat ze even meebakken
Haal ze uit de Skillet en laat even afkoelen
Verdeel de Sla Melange over het bord en garneer met de Olijven, Tomaat, Zongedroogde Tomaatjes, Champignons, Haricot Verts en Avocado
Snijd de Ribeye in mooie dunne plakjes van ongeveer 0,5 centimeter en leg ze op de Sla Melange
Knijp de halve Citroen uit over het bord
Eet Smakelijk!