Benodigdheden:
800 gram Ribeye Uruguay Grainfed
150 gram Provolone Kaas
5 plakken Cheddar Kaas
1 eetlepel Roomboter
1 eetlepel Bloem
150 milliliter Melk
Witte of Zwarte Peper
Maldon Zout
6 Baguette’s
4 Rode Ui
4 teentje Knoflook
2 Rode Peper (eventueel zaadlijsten verwijderd)
Voorbereiding:
Snijd de Ribeye in plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik en hierna in reepjes
Pel de Ui, snijd in plakjes en dan in vieren
Pel de Knoflook en snijd in dunne plakjes
Leg de vijf plakjes Cheddar Kaas op elkaar en snijd dan in blokjes zodat het straks makkelijker smelt
Was de Rode Peper en snijd in dunne ringen (verwijder eventueel de zaadlijsten als je niet van pittig houd)
Snijd de Baguette in de lengte doormidden
Bereiding:
Verwarm de Plancha tot 250 Graden warme zone en een koelere zone op 110 Graden
Smelt de eetlepel Roomboter in een pannetje (niet bruin) en roer hier de Bloem doorheen voor ongeveer 3 minuten om de Roux te maken
Doe dan de Melk en de Witte (of Zwarte) Peper naar smaak in het pannetje en roer het door zodat het geen klontjes bevat
Voeg nu regelmatig de Cheddar Kaas toe, zorg dat het geheel oplost zodat je een dikke Kaassaus krijgt en zet het hierna apart
Smelt wat Boter op de Plancha en en bak de Ui, Rode Peper en de Knoflook een paar minuten
Schuif hierna de Ui en Knoflook naar de koelere kant van de Plancha
Bak de Uruguayan Grainfed Ribeye reepjes wat bruin en bestrooi ze daarna met Maldon Zout en Zwarte Peper
Leg hierna rijkelijk de plakjes Provolone Kaas op de Ribeye en dek het af met een Cloche (deksel) om de Provolone Kaas te laten smelten
Warm de Cheddar Kaassaus even op en bestrijk de Baguette met de saus
Doe hierna het Ui en Knoflook mengsel op het broodje en dan voeg je de Uruguayan Grainfed Ribeye toe
Eventueel kan je nog wat Rode Peper ringetjes en Ingelegde Uien toevoegen
Leg de bovenkant van de Baguette er op en smullen maar!
Eet Smakelijk!