Ga naar de inhoud

Ribeye met Pepper Groente

Een lekker sappig stuk Ribeye met pittige Groenten en Rijst. Eigenlijk moet dit een wekelijks recept worden...

Benodigdheden:
3 Ribeye’s van circa 200 gram
1 Rode Paprika
1 Groene Paprika
1 Gele Paprika
3/4 Prei
1 grote Ui
250 gram Champignons
1 Rode Peper
6 eetlepels Lee Kum Kee Black Pepper Sauce
Olijfolie
300 gram gekookte Rijst

Voorbereiding:
Was de Paprika’s en snijd in blokjes
Was de Prei en snijd in ringen
Was de Rode Peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes
Maak de Champignons en de Ui schoon en snijd in plakjes, de Ui in kwart plakjes

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 200 Graden
Zet de Fourge Adour bakplaat aan tot 200 graden
Giet ruim Olijfolie op de Bakplaat en bak hierin de Ui eerst even lekker aan
Bestrooi de Ribeye met je favoriete kruiden (ik heb )
Maak ondertussen alvast de Rijst volgens aanwijzing op de verpakking
Leg de Ribeye’s op het Gietijzeren rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 52 graden, dan blijft hij lekker mals
Ondertussen doe je de overige Ingrediënten, behalve de Black Pepper Sauce, bij de Ui en blijf goed omscheppen
Wordt het wat te droog op de Bakplaat dan kan je er wat Olie of Water over sproeien (ik gebruik hier Water voor dat heeft een stomend effect)
Draai hem halverwege wel ff om
als de Ribeye’s bijna klaar zijn dan voeg de de Black Pepper Sauce toe aan de Groenten op de Bakplaat en roer het goed om zodat alles bedekt is
Haal de Ribeye’s van de Barbeque en de Groenten van de Bakplaat
Leg de Rijst op een bord en doe hier rijkelijk de Groenten met Black Pepper Sauce over
Leg de Ribeye op het bord en smullen maar

Eet Smakelijk!