Ga naar de inhoud

Ribeye met Citroen en Caprese

Ribeye met Citroen en Caprese
Een malse Ribeye met alleen Zwarte Peper en Zeezout is meer dan genoeg met een aanvulling van krieltjes met Spek en een Caprese schaaltje

Benodigdheden:
1 Ribeye a 220 gram
6 plakjes Courgette
1 Roma Tomaat
2 Artisjok Harten
4 plakken Mozzarella
Italiaanse Kruidenmix naar smaak
2 Champignons
8 Krieltjes
4 plakjes Pannenkoeken spek
Zwarte Peper
Zeezout
Citroenboter (zie hier)

Voorbereiding:
Was de Tomaat en Courgette en snijd in plakken
maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
laat de Artisjok harten uitlekken en scheur uit elkaar
Kook de Krieltjes even voor en laat afkoelen
Snijd de Pannenkoeken Spek overdwars doormidden en rol in ieder stukje een Krieltje
Steek de Krieltjes hierna op een spies
Leg in een ovenschaaltje eerst de plakjes Courgette gevold door de Tomaat, bestrooi met Italiaanse Kruidenmix
Doe nu de gescheurde Artisjok Harten er op gevolgd door 2 plakken Mozzarella Kaas en weer wat Italiaanse Kruidenmix
Hier bovenop leg je de Champignons gevolgd door de rest van de Mozzarella en weer wat van de Italiaanse Kruidenmix

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe en indirecte hitte tot 190 Graden
Zet het schaaltje met de Caprese op het rooster met directe hitte totdat het rustig begint te borrelen, dan verplaats je het naar de indirecte zone
Leg de Spies met de Krieltjes op de zone met directe hitte, houd het goed in de gaten zodat het niet verbrand, keer het regelmatig om
Kruid de Ribeye met Zwarte Peper en Zeezout, leg het hierna op de zone met directe hitte
Als de Krieltjes rondom bruin zijn verplaats je ze naar de indirecte zone
Als je Ribeye klaar is, 52 graden kerntemperatuur, dan haal je alles van de Barbeque en schik je het op een mooi bord
Op de Ribeye leg je nu lekker wat Citroenboter zodat deze zachtjes over het vlees smelt

Eet Smakelijk!

Eet Smakelijk!